برداشت آب در ایران باید به نصف کاهش یابد
مشاور عالی سازمان محیط زیست کشور گفت: استاندارد برداشت آب در جهان برای پایداری جامعه ۴۰ درصد است در حالی که میزان برداشت آب در ایران ۹۰درصد است و باید تلاش کرد این میزان به نصف کاهش یابد.
رضا مکنون با اشاره به برداشت و استفاده بی رویه از آب در کشور خاطرنشان کرد : سقف بهره برداری ایران از منابع آبی در سال های ۹۱تا ۹۲شمسی حدود ۸۵درصد بوده است.
وی خاطرنشان کرد: براساس استاندارد جهانی اگر سقف بهره بردای از منابع آبی کشورها کمتر از ۲۰درصد باشد وضعیت آن کشور وضعیتی ایمن محسوب می شود و برداشت بین ۲۰تا ۴۰درصد منابع برای گذران زندگی مناسب است ولی اگر بیش از ۴۰درصد از این منابع برداشت شود وضعیت آن کشور پر خطر است.
وی با اشاره به اهمیت صرفه جویی در مصرف آب و فرهنگ سازی در این زمینه تصریح کرد:کشور ایران در حال خشک شدن است و تنها در استان های گیلان ، مازندران و گلستان در شمال کشور آب تجدیدپذیر وجود دارد درحالی که چنین شرایطی در بقیه استان ها وجود ندارد.
مکنون با بیان این که انتخاب راههای مختلف از جمله رژیم غذایی مناسب در صرفه جویی آب موثر است افزود: رژیم غذایی در ایران موجب هدر رفت منابع آبی می شود درحالی که با استفاده از رژیم غدایی درست می توان در مصرف آب شرب صرفه جویی کرد.
به گفته وی افزایش تمایل به سمت رژیم های غذایی با منشا حیوانی ، ضایعات بیشتر غذایی ، تغییرات آب و هوایی ،کاهش مواد مغذی در خاک ، سرانه مصرف بالای آب ، زمین کمتر و افزایش جمعیت از هفت و نیم میلیارد نفر کنونی از چالش های پیش روی بشری امروزی است.
وی تمایل غذایی در کشور را به سمت رژیم های غدایی با منشا حیوانی دانست و اظهارداشت: تهیه یک کالری مواد غذایی گوشتی دو و نیم لیتر آب نیاز دارد درحالی که یک کالری غذای گیاهی که برای سلامت انسان هم مفیدتر است به نیم لیتر آب احتیاج دارد.
وی اظهارداشت:علاوه بر آن می توان با مصرف غذاهایی مانند طالبی ، هندوانه و خیار موجب کاهش مصرف آب شد و در مصرف آب شرب نیز صرفه جویی کرد.
مکنون با اشاره به اینکه هر فرد برای سالم ماندن به سه هزار و ۲۰۰لیتر آب در شبانه روز نیاز دارد خاطر نشان کرد: رژیم های غذایی سالم و عادلانه از ضروریات جمعیت رو به رشد جهان است که این نوع رژیم غذایی به عواملی نظیر فرهنگ کشور ،وضعیت اقتصادی و قدرت خرید مردم بستگی دارد.
مشاور عالی سازمان محیط زیست کشور در خاتمه گفت : با ارتقای آموزش و آگاهی رسانی ، بهره برداری بهینه از منابع آبی و جلوگیری از هدر رفت آب، بهبود همکاری میان نهادها در طول زنجیره تامین ،بهبود روش های ذخیره سازی و بسته بندی،بهبود روش های فروش و بهبود سیاست های مراکز خدمات غذایی می توان از منابع آبی کشور بهینه استفاده کرد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰